De lekkerste restaurants in Zwolle

Zwolle is een prachtige Hanzestad met tal van bezienswaardigheden die al bijna 800 jaar bestaat. In Zwolle moet je niet alleen zijn voor kunst en cultuur, maar ook voor gezellig winkelen, uitgaan en haute cuisine moet je in Zwolle zijn. Om heel Zwolle te verkennen raden we je aan om er minimaal een weekendje naartoe te gaan. Tijdens dit weekendje wil je natuurlijk ook lekker eten, drinken en borrelen. Wij helpen je graag op weg met de lekkerste restaurants in Zwolle.

Hotel-Restaurant Wientjes

Bij Wientjes kun je niet alleen heerlijk slapen, want ook voor een lekker ontbijt, voedzame lunch, een uitgebreid diner of een gezellige borrel kun je er terecht. De chef-kok heeft de gerechten met veel kennis en passie voor lekker eten samengesteld. Er worden mooie gerechten geserveerd die de beste combinatie zijn tussen vele, vaak biologische, ingrediënten uit de streek.

Bistro Pampus

Wil jij graag dineren aan het water? Kom dan zeker langs bij Bistro Pampus aan de Zwolse grachtengordel. Bij het knusse en gezellige Bistro Pampus waan je je in Frankrijk en geniet je van de heerlijkste gerechten, zoals de ambachtelijk gerolde wildkroketten.

Bij Bistro Pampus kun je daarnaast boottochten door de Zwolse grachten boeken. Tijdens de vaart kun je genieten van een heerlijke picknick. Je kunt natuurlijk ook voor of na het varen bij Bistro Pampus genieten van heerlijk eten of een drankje.

Brasserie het Vliegerhuys

In een mooi, historisch pand met een weelderige tuin bevindt zich Brasserie het Vliegerhuys. Je kunt hier heerlijk lunchen en dineren in het restaurant zelf of in de prachtige tuin. De kaart is biologisch en streekgebonden. Wijnen mogen per glas worden verkocht. Veel producten, zoals zuivel, kaas en het vlees komen van boeren uit de streek. Iedere dag bakt de stadsbakker het verse brood voor de brasserie. Brasserie doet verder niet moeilijk met verschillende menukaarten, want de hele menukaart met ontbijtjes, lunches en vorstelijke diners is de hele dag geldig.

Restaurant Bokkers te Buiten

Bokkers te Buiten is een echt bourgondisch restaurant. Hier kun je genieten van de beste wijnen, de heerlijkste gerechten en van de gezelligheid die het restaurant biedt. Het samen zijn staat bij restaurant Bokkers te Buiten centraal. De chef maakt heerlijke, robuuste gerechten, zonder poespas. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de aandacht voor ieder afzonderlijk gerecht.

Restaurant Bluefinger

Bij restaurant Bluefinger geniet je van de heerlijkste gerechten en word je echt in de watten gelegd. Je kunt dineren in een intieme nis, maar ook met het uitzicht op de open keuken. Verwen al je smaakpapillen en voel je als herboren na een bezoekje aan restaurant Bluefinger.

Restaurant Poppe

Sinds 1976 is in de oude hoefsmederij Poppe het restaurant Poppe gevestigd. Geniet in dit historische pand van gerechten uit de Franse keuken, zoals een doradefilet met gamba’s, een terrine van gerookte eendenborst en een bavarois met koffie.

Restaurant Brass Boer Thuis

Dit restaurant is geïnspireerd op Brass Boer in Bonaire. Het restaurant is bekend om zijn streekgebonden ingrediënten en vele mogelijkheden. Je kunt een eigen menu kiezen, maar ook delen met je gezelschap en genieten van de beste wijnen.

De lekkerste restaurants in Zwolle

Hoe stel je een Ikea keuken zelf samen?

Ben jij op zoek naar je droomkeuken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een Ikea keuken. Deze kun je namelijk helemaal zelf samenstellen. Wij vertellen je graag hoe dat moet.

Opmeten en inventariseren

Meet eerst de ruimte op, dus de lengte, de breedte en de hoogte. Inventariseer vervolgens of de ruimte waar jij jouw keken gaat plaatsen al beschikt over waterleidingen op de juiste plaats en of de benodigde groepen al in de stoppenkast zitten. Maak nu foto’s om voor jezelf een duidelijk beeld te krijgen.

Ontwerpen

Nadat je inspiratie hebt opgedaan, maak je een afspraak met een keukenspecialist van Ikea, of maak je een eigen ontwerp met de Ikea keukenplanner. Neem de informatie uit de eerste stap mee. Aan de hand van deze informatie en jouw wensen kan de specialist je helpen om jouw droomkeuken te ontwerpen.

Bestellen en vervoeren

Als je tevreden bent met het ontwerp en de prijs, kan de keuken worden besteld. Je kunt gebruikmaken van de Ikea transportservice, maar je kunt hem ook zelf mee naar huis nemen.

Installeren

Als de Ikea keuken geleverd is, kan deze worden geïnstalleerd. Je kunt er ook voor kiezen om de keuken te laten installeren door een Ikea-monteur.

Hoe stel je een Ikea keuken zelf samen?

Wat betekent eenvoudig leven?

Met eenvoudig leven creëer je bescheidener bestaan. Dit heeft meestal als doel om je leefstijl te vereenvoudigen voor het ervaren van meer voldoening. Bovendien is eenvoudig leven een goede manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Hier lees je meer over eenvoudig leven.

Hoe moet je eenvoudig leven?

Begin stap voor stap. Kijk wat je nu al doet om duurzaam te leven en breid dit langzaam uit. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van eenvoudig leven.

Zelf brood en koekjes bakken

Je kunt je ecologische voetafdruk verkleinen door verpakkingsmateriaal te verminderen. Dit kan onder andere door zelf iedere dag vers brood te bakken. Daarnaast kun je ook je eigen koekjes en lekkernijen bakken. Dit zorgt ervoor dat je veel minder verpakkingsmateriaal hebt.

Begin je eigen moestuin

Door je eigen moestuin te beginnen, hoef je minder voorverpakte groente, fruit en kruiden uit de supermarkt te kopen. Dit is veel duurzamer, omdat je zo bespaart op transport- en verpakkingskosten.

Hergebruik je spullen

Bij een eenvoudig leven is duurzaamheid één van de grootste pijlers. Hergebruik je meubels en knap ze op. Repareer kleding in plaats van ze weg te gooien. Wil je toch iets wegdoen? Breng het dan naar de kringloopwinkel.

Wat betekent eenvoudig leven?

Hoelang kun je koolhydraatarme recepten gebruiken

Koolhydraten zijn één van de grootste veroorzakers van overgewicht. Sinds dit bekend is, willen we met zijn allen graag een koolhydraatarm dieet volgen. Dit is niet altijd even makkelijk, want wat zijn lekkere koolhydraatarme recepten en hoelang kun je deze gebruiken?

Hoelang kun je koolhydraatarme recepten gebruiken?

Als je gebruikmaakt van langzame koolhydraten, die bijvoorbeeld in volkoren producten, groente, fruit, onbewerkte noten, pitten, zaden en vette vis voorkomen, kun je heel lang genieten van koolhydraatarme recepten. Door de beste, koolhydraatarme keuzes te maken en toegevoegde suikers te vermijden, zal je gezondheid er enorm op vooruit gaan. Gebruik een koolhydraatarm dieet als ondersteuning voor een gezond gewicht, maar sla er niet te veel in door.

Voorbeelden koolhydraatarme recepten

Je kunt simpel beginnen door je gewone rijst te vervangen door bloemkoolrijst. Houd je van het maken van een quiche? Maak dan een heerlijke quiche met spinazie, zaden en pitten. Voor een lichte maaltijd kun je ook kiezen voor quinoa met verse groente. Voor je wekelijkse portie vette vis is een heerlijke kabeljauwfilet met zaden, noten en luchtige saus een goede optie. Er zijn voldoende koolhydraatarme recepten te vinden op het internet, dus je zit nooit zonder inspiratie.

Hoelang kun je koolhydraatarme recepten gebruiken

Waar smaakt Limoncello naar?

De likeur Limoncello komt oorspronkelijk uit Italië. Het alcoholpercentage van Limoncello ligt tussen de 30 en 35 procent. Limoncello wordt gemaakt van citroenen. In Italië wordt de likeur meestal gedronken na het eten. In Italië zweren ze bij Limoncello gemaakt van de citroenen uit Sorrento.

Verschillende recepten

Vooral in Italië heeft iedere familie haar eigen Limoncello recept. Het verschil zit hem vooral in de verhoudingen tussen de ingrediënten. Over het algemeen bevat een Limoncello recept 7 citroenen, 1 liter alcohol (zuiver consumptie alcohol, Wodka of Jenever), 800 gram suiker en 1 liter water.

Eerst moeten de citroenen een uur worden geweekt in koud water en daarna afgedroogd. Daarna moeten ze worden geschild, zonder meenemen van de witte velletjes. Citroenschil en alcohol gaan in een weckpot, waarna het 4 weken moet staan. Iedere week moet het mengsel even worden geschud.

Na 4 weken moet het water met de suiker aan de kook worden gebracht totdat de suiker is opgelost. Als het suikerwater is afgekoeld moet dit aan de weckpot worden toegevoegd en daarna worden gezeefd. Houd een gesteriliseerde fles onder de zeef voor het opvangen van de ongerijpte Limoncello. Nu moet het nog 2 weken staan om te gisten.

Waar smaakt Limoncello naar?

Met pizzarette recepten gebruik maken van je nieuwe apparaat

Als je net een pizzarette hebt gekocht, kunnen we ons voorstellen dat je nog niet zo goed weet wat lekker is op een pizza. Je kunt immers alle kanten op. Hier geven wij je wat voorbeelden van heerlijke pizzarette recepten.

Wat is een pizzarette?

Een pizzarette is een rond apparaat met vuurvaste stenen dat je op tafel kunt zetten. Je kunt de pizza op de vuurvaste stenen bakken, maar ook op de bijgeleverde spatels. De pizzarette werkt op stroom.

De pizzabodem

Bij de supermarkt kun je kant en klaar pizzadeeg kopen. Deze hoef je alleen maar uit te rollen en te verdelen in kleine pizzabodems. Je kunt natuurlijk ook zelf je deeg maken. Er zijn online voldoende recepten te vinden voor eigengemaakte pizzadeeg.

Toppings

Je kunt met een pizzarette alle kanten op. Maak bijvoorbeeld een pizza met tomatensaus, salami en kaas. Je hoeft het echter niet bij een traditionele pizza te houden. Doe gewoon alles op je pizza wat jij lekker vindt. Doe veel groente op je pizza en een dikke laag kaas. Beleg een pizza met shoarmavlees en knoflooksaus. De zoetekauw wordt vast blij van een pizza met chocoladepasta en banaan.

Met pizzarette recepten gebruik maken van je nieuwe apparaat

Hoeveel paracetamol kun je na 2 weken nog slikken?

Als je pijnklachten hebt, schrijft de dokter meestal eerst paracetamol voor. Wat is paracetamol? Hoeveel paracetamol per dag mag je slikken? Je leest het in dit artikel.

Wat is paracetamol?

Paracetamol is een koortsverlagend en pijnstillend medicijn. De kans op bijwerkingen is veel kleiner dan bij andere medicijnen.

Hoeveel paracetamol per dag wordt aanbevolen?

Een volwassene mag 4 keer 2 tabletten paracetamol van 500 milligram per etmaal. Dit komt erop neer dat na iedere 6 uur een nieuwe dosis van 2 tabletten mag worden genomen. Voor kinderen is dit afhankelijk van hun leeftijd en gewicht. Twijfel je over de aanbevolen hoeveelheid paracetamol voor je kind? Neem dan contact op met je huisarts.

Hoelang mag je paracetamol gebruiken?

Wij raden je aan om paracetamol niet te lang te gebruiken. Heb je na 2 weken nog steeds last van de klacht, raadpleeg dan je huisarts. Paracetamol kan bij te lang en te veel gebruik schade aanrichten en zorgen voor veranderingen in je bloedbeeld. Wees vooral bij kinderen voorzichtig.

Als je de inname van paracetamol wilt combineren met andere medicijnen zoals ibuprofen, raadpleeg dan eerst je huisarts. Het is niet verstandig om dit zonder overleg te doen.

Hoeveel paracetamol kun je na 2 weken nog slikken?

Jarig man, wat geef je cadeau?

Een cadeautje kopen voor iemand is niet altijd makkelijk, maar wat nu als jouw dierbare een man is die alles al heeft? Wij geven je in dit artikel graag wat inspiratie.

Schenking aan een goed doel

Als je niet weet wat je de jarig man als cadeau moet geven, kun je ook namens hem een schenking aan een goed doel doen. Voor iemand die alles al heeft is dit een heel mooi, symbolisch cadeau.

Zelf een cadeau maken

Maak voor de jarig man in jouw leven een mooi cadeau. Je kunt zelf eenvoudig een T-shirt laten bedrukken of zelf met textielverf een T-shirt maken. Zo’n geverfd of bedrukt kledingstuk is heel uniek. Je kunt natuurlijk ook zelf met glasmarkers een bierglas beschilderen. Wil je iets dat langer blijft zitten? Graveer dan een bierpul met een graveerpen.

Een verjaardagstaart

Geef de jarig man in jouw leven een heerlijke verjaardagstaart. Je kunt er een lieve felicitatie opzetten met een aantal kaarsjes, maar je kunt er ook een ludieke foto op doen. Deze foto’s kun je bij sommige banketbakkers op marsepein of fondant laten drukken.

Een boek

Houdt de jarig man in jouw leven van lezen? Geef dan eens een zelfontwikkelingsboek cadeau.

Jarig man, wat geef je cadeau?